#FUKSi 2019

že od €12.90

#FUKSi 2019

RÖYKSOPP (nor) * DAVID MORALES (usa) ZEDS pres. SLADICA * PURE OLDIES GOLDIES *…

Potem ko je v prvih dveh izdajah postregel z eklektičnim naborom sodobnih muzik, ponudil izrazno in geografsko pester nabor domačih in mednarodnih ustvarjalcev pa tudi neglasbenih vsebin, #FUKsi – Festival urbane kulture Slovenijatudi v tretji izdaji sledi svoji rdeči niti: na zadnji počitniški vikend (30. in 31. avgust)bo z večernim block partyjem v Tobačni spet dvignil urbani utrip prestolnice z zelenim, trajnostno naravnanim povezovanjem ustvarjalnih energij na odru in pod njim.

V petek se bo v urbani postindustrijski kulisi, v kakršnih sta se v New Yorku 80. let zmedila hip hop in house kultura, predstavil pionir klubske muzike in eden največjih favoritov slovenskega plesnega občinstva, David Morales. Z grammyjem okitenega avtorja klasik Needin You, How do You Feel, Here I Am, Gimme Luv, In De Ghetto …, tesnega sodelavca pokojnega Frankieja Knucklesa in ikoničnega remikserja pop in rock velikanov (Michael in Janet Jackson, Eric Clapton, INXS, Madonna, U2, Mariah Carey, Kylie, Celine, Jamiroquai idr.) bodo v Tobačni spremljali ustvarjalci priljubljenih retrohouse zabav Pure Oldies Goldiesiz ljubljanske Cvetličarne.

V soboto pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji živega muziciranja in mešanja žanrov. Po nepozabnem zaključku lanskega #FUKsija se v Tobačno (z nadgradnjo) vrača DJ Zeds s svojo Sladico, ob še nekaj nerazkritih gostih pa se kot osrednja gosta festivala pa bosta z Norveške priletela serijska hitmejkerja in festivalska junaka Röyksopp.

 

VEČ INFORMACIJ na strani www.FUKSi.si.