Predbožična Praga

že od €73.90

Predbožična Praga

Britanski časnik Telegraph je lansko leto objavil članek o predbožičnih trgih v Evropi. Prago je med vsemi mesti postavil na prvo mesto. Naj tudi vas prepriča svetovljanski utrip, sijajna okrasitev, odlično češko pivičko in golaž ter slasten vonj po praški šunki in nepozabni sladici z vonjem po cimetu in zanimivim imenom: Trdelnik!

Malce več o Prebožičnem utripu v Pragi si lahko ogledate na dodani povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=00WyBzYmTpQ

Možna doplačila:

 • ogled gradu Hradčany z lokalnim vodnikom v hrvaškem jeziku ter vstopnino 19 €/osebo (plačilo neposredno pri ponudniku)
 • 1-urna vožnja z ladjico po Vltavi 13 €/osebo

 

Kaj dobite v paketu
 • 2-dnevni organiziran izlet v zlato Prago
 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom (iz LJ, MB ali CE)
 • slovensko turistično spremljanje/vodenje v celotnem času trajanja izleta
 • organizacija, cestnine, parkirnine
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • obvezno doplačilo Prijavnina (10€ po osebi)

Osnovni podatki o potovanju

Termini in trajanje

23.11. / 30.11. / 07.12. / 14.12. / 21.12.
2 dni

Storitev

po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo

do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov

45

Odgovorni Organizator

V sodelovanju z GoHolidays

Program

Prvi dan

Odhod avtobusa iz Slovenije ob 1.00. Vožnja mimo Dunaja proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v poznih  dopoldanskih urah. Čas za raziskovanje mestnega vrveža, ki mu dajejo pečat poulični umetniki, obiskovalci iz vsega sveta, dišeče klobasice in inovativni prodajalci vstopnic na različne predstave. Staro mesto je najlepše ravno v predbožičnem času, ko je skrbno okrašeno in večina večjih trgov zasedejo lepo okrašene stojnice z raznovrstno in predvsem dišečo ponudbo. Brez prave »varenega vinka« ali klobasic pač ne bo šlo…

Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli znameniti Vaclavov trg, simpatičen Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu Karlovega mosta in se čudili prelepem pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka ali prislunili najbolj znani skladbi Bedricha Smetane – Vltava, ki jo bo igral kateri izmed glasbenikov na mostu.

Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali skoraj obvezen vrček okusnega češkega piva.
Popoldne namestitev v hotelu. V večernem času vas vabimo, da se z nami odpravite v eno izmed pravih praških pivnic, kjer bomo preizkusili češko kulinariko in obvezno dodali kakšen vrček češkega piva (doplačilo). Nočitev.

 

Drugi dan

Po zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic (doplačilo). Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz verjetno najboljše perspektive.
Prosti čas za zadnje nakupe.
Malo po poldnevu se lahko odpravite  z nami na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu(doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik.

Popoldne bomo Prago zapustili se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli kakšno urco po polnoči.

2-dnevna Praga

ZLATA PRAGA

Praga ( Zemljevid )
Cena na osebo že od: €125 73.90 Akcija
Razprodano

Datumi odhodov: 23.11. / 30.11. / 07.12. / 14.12. / 21.12.

Kraj in ura odhoda:
Ljubljana (Dolgi most) ob 1:00 uri
Celje (dvorana Zlatorog) ob 2:00 uri
Maribor (AP Mlinska) ob 2:45 uri

Kaj vključuje?
 • 2-dnevni praznični izlet in ogled mesta Dunaj
 • 1 nočitev v hotelu 3*
 • prevoz, spremljanje, organizacija

Predbožična Praga