Obvestilo

Obvestilo #koronavirus

 

Drage potnice, potniki, dragi prijatelji

 

Hvala za vse prijetne besede in vzpodbudna sporočila v teh dneh. Izlete, ekskurzije, potovanja in dogodke skupaj z vami soustvarjamo že 24 let. Naše dolgoletne izkušnje in trdo delo so razlog, da je agencija Collegium Mondial Travel postala sinonim za pester in kvaliteten izlet, ki temelji na varnosti in zanesljivosti. Vedno smo in bomo delovali v dobro vaše varnosti in kakovosti doživetij, ki jih soustvarjamo z vami.

Tokratna situacija je večja od vseh nas in v zadnjih tednih se je naša ekipa znašla pred velikim izzivom v povezavi z izvedbo potovanj / aranžmajev v prihajajočih tednih, saj sta zdravje in varna izvedba vseh programov naših doživetij vselej na prvem mestu. Pri načrtovanju izvedbe letošnje sezone vztrajno sledimo navodilom in ukrepom vseh pristojnih organov.

V teh izjemno zahtevnih in nepredvidljivih časih je vloga pozitivnih mislih in dobrih novic še toliko večja in bolj pomembna. Zato je agencija Collegium Mondial Travel že sprejela odločitev, da bo vsa potovanja / aranžmaje, ki jih zaradi situacije v povezavi z epidemijo koronavirusa, ne bi mogli izvesti v prvotnih terminih, realizirala s kasnejšimi datumi. Tako nobeno paketno potovanje / aranžma, ki bi moralo biti izvedeno v času, ko je razglašena epidemija, NE BO ODPOVEDANO, ampak PRESTAVLJENO na drug datum (za vsa potovanja / aranžmaje veljajo iste cene, trajanje potovanja in storitve kot za prvotni termin, spremenjen je samo datum). Ta odločitev je po eni strani rezultat izrednih razmer, ki jih je sprejela naša vlada in predstavljajo objektivno nezmožnost realizacije potovanj. Poleg tega so bili sprejeti podobni ukrepi na skoraj vseh destinacijah, saj lahko le na takšen način skupaj omejimo širjenje koronavirusa.

V nadaljevanju boste našli vse informacije in začasne rešitve, ki jih je naše podjetje, tako kot tudi ostali slovenski organizatorji potovanj, sprejelo glede na priporočila in navodila vlade RS, ZTAS, MZZRS, NIJZ, WHO ter posledično dogovorom z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, s katerim smo v zaključni fazi usklajevanja in uveljavitve vrednostnic / dobroimetja.

Vsi skupaj, tako vi kot tudi mi ter nenazadnje ves svet, smo se znašli v primežu epidemije in pandemije takšnih razsežnosti, ki jih ni bilo mogoče predvideti. Zaradi trenutne zaustavitve poslovanja in zadržanja vplačil na naši dobaviteljski mreži (vaše storitve so bile rezervirane in delno ali celotno plačane vnaprej) vam izdajamo vrednostnico. Prav zaradi tega je izdaja vrednostnic / dobroimetja v tem trenutku edino orodje, ki vam nudi jamstvo, da boste svoja vplačana sredstva nemudoma preusmerili v nov termin ali pa počakali in vnovčili vrednostnico / dobroimetje v daljšem časovnem obdobju in sicer do 30.09.2021.

Spoštovani, verjamemo, da je misel in želja po potovanjih in dogodkih v teh dneh še kako prisotna in ko bo vse to enkrat mimo, bomo vsi potrebovali odklop, sprostitev, nova doživetja. Zato se na CMT-ju z veseljem in vso vnemo zdaj osredotočamo na to, da skupaj z lokalnimi partnerji in seveda vsemi vami v teh zahtevnih časih tudi letošnjo sezono izvedemo v ponos nam in v veselje in zadovoljstvo vsem vam, ki ste z nami že več kot 20 let. Pospešeno delamo na novih produktih in trudili sem bomo, da jih bomo sproti objavljali na naši spletni strani.

Dragi prijatelji. Ostanite doma in kmalu bomo v uživali v zabavi, koncertih, doživetjih in novih prijateljstvih!

#stayhome #ostanidoma

---

FAQ: AKTUALNA VPRAŠANJA GLEDE VPLAČANIH ARANŽMAJEV Z ODHODI V ČASU EPIDEMIJE KORONAVIRUSA IN KASNEJE

Načrtovanje potovanj je vedno povezano tudi z datumi in vemo, da nov termin mogoče ne bo ugoden za čisto vse naše potnike. Zato, v kolikor se potnik potovanja / aranžmaja v novem terminu vseeno ne bi mogel udeležiti...

...in ima vplačan aranžma s predvidenim odhodom do 10.05.2020

 - bo CMT nosilcu rezervacije izdal vrednostnico v višini vplačanega zneska, ki jo bo možno izkoristili oz vnovčiti do vključno 30.09.2021.

...in ima vplačan aranžma s predvidenim odhodom po 10.05.2020

 - bo CMT odpoved potnika obravnavali po odpovedni lestvici CMT-jevih splošnih pogojev, kar pomeni, da CMT zadrži znesek po odpovedni lestvici. Za razliko bo CMT nosilcu rezervacije izdal vrednostnico, ki jo bo možno izkoristiti oz. vnovčiti do vključno 30.09.2021.

  - Vaša vplačana sredstva za potovanja in počitnice v organizaciji CMT d.o.o. so varna. Glede odpovedi vaših počitnic vam svetujemo, da še počakate. Vsekakor zagotavljamo, da bomo pri organizaciji potovanj/počitnic vedno poskrbeli najprej za varnost in udobje. Če je vaša odločitev dokončna in želite svoje potovanje odpovedati, nam to sporočite na info@collegium.si

 

Imam vplačano zavarovanje rizika odpovedi. Ali riziko odpovedi krije tudi strah pred potovanjem zaradi koronavirusa?

Trenutno nobeno zavarovanje ne krije možnost odpovedi aranžmaja, s povračilom kupnine zaradi strahu pred koronavirusom.

 

Vrednostnica

Zaradi izrednih razmer, ki so nastale na svetu z izbruhom in razglasitvijo pandemije s strani Svetovne zdravstvene organizacije, se je turizem znašel v izjemni in težko obvladljivi situaciji, ki predstavlja višjo silo (Vis Major). Slovenski organizatorji potovanj in počitnic, ter slovenski turistični agenti, smo se v zavezali, da bomo tudi sedaj svoje obveznosti do naših potnikov izpolnili, ter poskrbeli, da bodo lahko izkoristili svoje že vplačane aranžmaje. V odvisnosti od možnosti in ureditve razmer, vsekakor čimprej. Zato bomo v znak te zaveze v skladu s priporočili ZTAS vsem potnikom izdali vrednostnice.

 

Ali je vrednostnica zakonsko sprejeta?

Zavedamo se, da v času normalnih razmer velja redna zakonodaja. Vedno smo in bomo v pri vrsti spoštovali zakone, vsa zakonska določila in seveda naše obveznosti do vas, saj bomo le na takšen način ostali vaša agencija zaupanja. V tem trenutku je situacija tako izjemna in ni lokalizirana na eno ali nekaj držav, temveč ves svet, zato bomo lahko samo s spremembami, ki so nujne v zakonodaji in so v postopku sprejema, zaščitili vaša sredstva in naše poslovanje. Glede na prakso, ki so jo uvedli že v številnih državah Evrope in priporočila ZTAS tako agencijam kot pristojnim organom, pričakujemo s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in vlade RS ustrezno zakonsko rešitev.

 

Kaj je vrednostnica?

Vrednostnica je dokument, ki ga izda pravna oseba ter pomeni finančno obligacijo do kupca. Je izreden dokument, ki se ga izda zaradi zaščite potrošnika, da se ohrani vrednost vplačanih sredstev in istočasno omogoči prejemniku, da za potrošnika uredi v največji možni meri uporabo že plačanih storitev.

Vrednostnico se lahko izda fizični ali pravni osebi in predstavlja enega od instrumentov zaščite plačnika.

Vrednostnica predstavlja dobroimetje za vsa že prejeta vplačila, ki se nanašajo na aranžmaje, ki bi se morali pričeti v obdobju od 12.03.2020 naprej, pa se niso ali se ne bodo, iz razlogov, na katere organizator potovanja ali agent ne more vplivati.

Vrednostnice se izdajajo za aranžmaje slovenskih organizatorjev potovanj.

Vrednostnica se glasi na ime potnika. V primeru skupne prijave več oseb, se glasi vrednostnica na ime nosilca rezervacije.

Potnik v prodajni verigi tako lahko prejme, v odvisnosti od primera:

 - Če je rezerviral in vplačal aranžma pri organizatorju potovanja, potnik prejme vrednostnico v višini vplačane vrednosti potovanja

 - Če je rezerviral in vplačal pri agentu, in je organizator potovanja drug, potnik prejme od organizatorja potovanja vrednostnico v višini vsote, ki jo je organizator potovanja prejel od agenta in tudi vrednostnico od agenta, ki predstavlja morebitno razliko vrednosti med vplačano vsoto pri agentu in vsoto, ki jo je agent posredoval organizatorju

 - Če gre za organizirano skupino potnikov, ki v okviru posebnega naročila potujejo kot enotna, naročena skupina, izda organizator potovanja vrednostnico za vse potnike osebi, ki je bila vodja skupine, organizator te skupine ali tisti osebi, ki jo skupina določi. Takšna vrednostnica mora vsebovati tudi spisek vseh oseb, ter specifikacijo vrednosti po osebi.

Vrednostnice se začno izdajati s 15.03.2020 in ohranijo veljavnost do vključno 30.09.2021.

 

Kako in kje lahko vnovčim vrednostnico?

Vrednostnica je vnovčljiva izključno pri izdajatelju.

Vrednostnica ni vnovčljiva v denarju, ne more biti predmet nakupa ali medsebojnega trgovanja.

Vrednostnica ni prenosljiva med pravnimi ali fizičnimi osebami.

Vrednostnice so osebne in glasijo na osebo, ki mora biti za uporabo vrednostnice tudi udeleženec aranžmaja.

Vrednostnice se uporabijo lahko do celotne vrednosti, preko celotne vrednosti pa z ustreznim doplačilom.

Vrednostnica se uporablja za istovrstno storitev, kakršna je bila z njo plačana in se lahko namen uporabe spremeni samo izjemoma in samo dogovorno z izdajateljem.

Vrednostnica pri vnovčenju prestavlja plačilno sredstvo in v primeru, da se koristi za drug program, ne omogoča oz. zagotavlja mesta po zapolnjenosti kapacitet.

 

Ker bo CMT aranžmaje, ki jih zaradi situacije v povezavi z epidemijo koronavirusa, ne bi mogli izvesti v prvotnih terminih, realizirala s kasnejšimi datumi, in tako nobeno paketno potovanje / aranžma, ki bi moralo biti izvedeno v času, ko je razglašena epidemija, NE BO ODPOVEDANO, ampak PRESTAVLJENO na drug datum, za potnike z aktivnimi rezervacijami za te aranžmaje velja, da bo Vrednostnica direktno vnovčljiva za nov termin. Tako bo CMT Vrednostnice v fizični obliki izdala izključno za potnike:

 - ki se aranžmaja v novem terminu ne morejo udeležiti in nas bodo o tem obvestili najkasneje 14 dni po objavljenem novem datumu / terminu.

 - ki bi bili upravičeni do delnega povračila zaradi odpovedi s strani potnika

 

Potovanja / aranžmaji za katere bo imetnik lahko vnovčil Vrednostnice

V kolikor se aranžmaja / potovanja v novem terminu ne morete udeležiti, lahko izbirate med naslednjimi programi znotraj blagovne znamke Colllegium za katero ste prejeli vrednostnico.

Programi blagovne znamke Collegium:

 - Absolventski izlet Zakintos 2020

 - Knockout Ski opening (Les Orres, Francija) 2020

 - Novo leto v Beogradu 2020/2021

 - Spring break festival, Lanterna Poreč 2021

 

Collegium Mondial Travel, dne 7.4.2020

Drage potnice, potniki, dragi prijatelji,   

Hvala za vse prijetne besede in vzpodbudna sporočila v teh dneh. Izlete, potovanja, ekskurzije in zabave skupaj z vami soustvarjamo že 24 let. Naše dolgoletne izkušnje in trdo delo so razlog, da je agencija Collegium Mondial Travel postala sinonim za pester in kvaliteten izlet in dobro zabavo,  ki temelji na varnosti in zanesljivosti. Vedno smo in bomo delovali v dobro vaše varnosti in kakovosti doživetij, ki jih soustvarjamo z vami.

Tokratna situacija je večja od vseh nas in v zadnjih tednih se je naša ekipa znašla pred velikim izzivom v povezavi z izvedbo prvomajskega Collegiumovega Spring Break Festivala v Poreču, saj sta zdravje in varna izvedba vseh naših doživetij vselej na prvem mestu. Pri načrtovanju izvedbe letošnje sezone vztrajno sledimo navodilom in ukrepom vseh pristojnih organov.

V teh izjemno zahtevnih in nepredvidljivih časih je vloga pozitivnih mislih in dobrih novic še toliko večja in bolj pomembna. Zato vam z veseljem sporočamo, da smo z lokalnimi partnerji uspeli doseči dogovor o letošnji izvedbi Spring Break-a v Poreču v nadomestnem terminu, ko bomo z eno nogo še v poletju, sonce nas bo še močno razvajalo in morje bo še prijetno toplo. Collegiumov SPRING BREAK FESTIVAL bo! Novi datum je: 23.09. – 27.09.2020!

Na ta način se boste vsi Collegiumovi žurerji lahko še pred začetkom novega študijskega leta brezskrbno zabavali, program pa bo lahko izveden v celoti varno in kvalitetno. 

Veseli smo, da smo skupaj z lokalnimi partnerji v teh zahtevnih časih uspeli najti rešitev, da tudi letos v celoti izvedemo tradicionalni Spring Break Festival v Poreču. Program, vsi servisi in vse ostale podrobnosti ostajajo enake, vaše prijave pa so z današnjim dnem že zabeležene na novem, septembrskem terminu.

Vaša prijava bo na nov program prenešena do najkasneje dne 28.4.2020; v kolikor imate do novega termina potovanja zadržke, nas o tem prosim pisno obvestite do tega datuma; v nasprotnem primeru bomo smatrali, da se s spremembo termina strinjate.

Več informacij vam je na voljo na spletni povezavi: https://www.collegium.si/aktualno/. Na voljo pa smo vam tudi preko e-pošte na info@collegium.si. Na vsa vaša vprašanja bomo skladno z razmerami odgovorili v najkrajšem možnem času.

Dragi prijatelji. Ostanite doma in kmalu bomo v uživali v zabavi, koncertih, doživetjih in novih prijateljstvih!

#stayhome #ostanidoma

Vaši Collegiumovci