Novo leto v Krakovu

že od €89.90

Krakov, mesto herojske preteklosti, v katerem ceniš vsak trenutek sedanjosti!

Na vsakem koraku v mestu Krakov, ki velja za poljski Rim, čutiš zapuščino zgodovine. Od edinstvenega zvoka pretrgane trobente, ki se že 600 let vsako uro oglasi iz stolpa Marijine cerkve, do ogromno cerkev in samostanov v starem mestnem jedru. V sedanjost pa te posrka mladosten vibe, ki ga ustvarjajo študenti na mestnih univerzah.

Kaj nudimo
 • Prevoz v Krakov
 • 3 x nočitev
 • Silvestrovanje v Krakovu
 • Nočne transferje
 • Vodene oglede

Zakaj z nami v Krakov?

BOGATI SPOMINI

Krakov je mesto za podoživljanje spominov iz njegove bogate zgodovine in ustvarjanje novih – tvojih. V paru ali solo.

ZGODBE STOLETIJ

Znamenitosti, arhitektura in zgodbe stoletij te navdihnejo za pisanje zgodovine po svoje. Odkrivaj slavno zapuščino in začni ustvarjati svojo.

NEPOZABNE NOČI

Ponoči se vsa zgodovina Krakovega umakne sedanjosti. Uživaj s študenti tu in zdaj ter spoznaj bolj sproščeno in seksi plat mesta.

Namestitev

Kvalitetna in ugodna namestitev za vse profile novoletnih potnikov.

BEST WESTERN HOTEL GALICYA

Rzemieślnicza 4 ( Zemljevid )
Cena na osebo €102.60 89.90
Razprodano

Best Western Hotel Galicya se nahaja 10 min vožnje s tramvajem od čudovitega glavnega trga v Krakovu. Ponuja prostorne sobe z brezžičnim internetom in satelitsko televizijo.

Vsaka soba nudi delovni prostor ter sodobno kopalnico s prho in sušilcem za lase. Nekatere sobe vključujejo tudi opremo za pripravo kave/čaja.

Raznolik samopostrežni zajtrk je vsako jutro na voljo v hotelski restavraciji, kjer lahko uživate v poljskih in mednarodnih jedeh. Na voljo tudi bar.

Osebje na recepciji je dosegljivo 24h na dan.

Kaj vključuje?
 • 2-3 oseb
 • Za pare in zahtevne goste
 • Dobra lokacija
 • Ugodna cena
 • Wi-fi v hotelu
 • Zajtrk v ceni

Program

Prehod iz 2018 na 2019 je pravi čas zate in za tvoje prijatelje. Preživi ga v raznolikem programu Collegium novega leta v Krakovu.
*v nepredvidljivih primerih lahko pride tudi do delne spremembe programa.

Dan1
Čarobni Krakov

30.12.2018
Skozi mestna vrata bomo vstopili v stari del mesta, si ogledali mestno obzidje, mestno katedralo in hišo ter sedež univerze iz leta 1364.

Rudnik soli

30.12.2018
Preostanek dneva si bomo začinili z ogledom rudnika soli. Tam te bodo navdušile čudovite podzemne dvorane s kipi iz kamene soli, ki prikazujejo pomembne dogodke, legende in osebnosti iz poljske zgodovine. Globoko pod zemljo, kjer naj bi škrati varovali rudarje, bomo obiskali katedralo in plesno dvorano.

Uvodni žur

30.12.2018
Zaplesali pa bomo na uvodnem žuru v enem izmed izbranih klubov.

Dan2
Zvon želja

31.12.2018
Po zajtrku prvakov se bomo povzpeli na grič Wawel do dvorca kraljev, ki so tam bivali do leta 1609. Nato se bomo povzdignili do nebeško čudovite katedrale, kjer so poročali kraljeve pare, pri Sigmundovem zvoniku bomo pozvonili z zvonom želja, kraljevski sprehod pa zaključili v podzemnih grobnicah, kjer so pokopani poljski kralji, vojskovodje in umetniki. Najdaljša noč v letu v enem izmed krakovskih klubov bo prav tako nepozabno kraljevska.

Kraljevsko Novo leto

31.12.2018
Najdaljša noč v letu v enem izmed krakovskih klubov bo prav tako nepozabno kraljevska.

Dan3
Kazimerz geto

1.1.2019
Krakovega ne doživiš, če ne obiščeš židovskega dela mesta Kazimerz, nekdanjega geta, kjer so posneli Schindlerjev seznam. Če želiš, lahko vstopiš v sinagogo in pokopališče. Zvečer bomo pokopali še zadnje posledice silvestrovanja z mlaskanjem ob pravih poljskih specialitetah v eni izmed poljskih restavracij s folklornim programom. Nato se bomo od mesta poslovili z žurom.

Dan4
Auschwitz, nato Auf Wiedersehen

2.1.2019
Po zajtrku se bomo odpravili proti domu. Ustavili se bomo še v mestecu Oswiecim, v muzeju koncentracijskega taborišča Auschwitz, kjer je med 2.sv vojno izgubilo življenje več kot 1,5 milijona ljudi. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo po isti poti domov. Domov bomo prispeli v jutranjih urah dne 03.01.2018.

Nadgradite svojo izkušnjo

Da bo užitek še boljši, lahko dokupite

Avtobusni prevoz

Potovanje z avtobusom je namenjeno in priporočeno vsem, ki bi radi pot do Krakova preživeli udobno in brez pretiranega hrupa, energijo za zabavo pa bi želeli prihraniti za samo destinacijo.
Maribor - Krakov - Maribor: 54€
Ljubljana - Krakov - Ljubljana: 64€
Lahko dokupite v postopku rezervacije

Zavarovanje rizika odpovedi - ZRO

Se pripravljate na praznovanje novega leta? Super! Ampak, brez zavarovanja rizika odpovedi? Raje ne! Pred odhodom lahko pride do nepredvidljivega dogodka in posledično odpovedi potovanja. V primeru, da dokupite ZRO, vam bo zavarovalnica povrnila denar. Lahko dokupite v postopku rezervacije

Dodatno zavarovanje

Tujina AS je zavarovanje za tujino, ki krije celotne stroške nujnih prevozov, zdravljenja in zdravil pri javnih in zasebnih zdravnikih - dokupite v postopku rezervacije. Lahko dokupite v postopku rezervacije

Ogledi in zabave

Z nami si boste lahko ogledali mesto, se popeljali z ladjico med kamniki v jami ter pogledali najstarejšo pivovarne. Ne bodo pa manjkale super pre-partyi ter silvestrski žur.

Dodatna pojasnila

Cena vključuje (na osebo):
 • 3x nočitev v izbrani namestitvi (zajtrk/večerja, kjer je navedeno)
 • predstavnika na avtobusu/vlaku (v primeru doplačila prevoza) in destinaciji,
 • osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.
 
Doplačila:
 • prijavnina 10 €/osebo (ob prijavi),
 • turistična taksa 1,5 €/osebo/nočitev (na destinaciji).
 • Povratna kavcija (se vrne v primeru, da v namestitvi ni narejene škode)
 
Doplačila po želji:
 • avtobusni/vlak prevoz iz kraja odhoda do izbrane namestitve in nazaj
 • dodatna ponudba na destinaciji, posamezni fakultativni izleti in ogledi, zabave, večerje in nočni transferji 
 • zavarovanje rizika odpovedi (ZRO) turističnega potovanja preko Adriatic-Slovenice – AS (izključno ob prijavi),
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini AS tujina 

Želiš potovati še ceneje?